03/05 2013

Prova på linser

Passa på att prova på linser. Få både kontaktlinsundersökning och linser för endast 695 kr.

Prova linser

Tillbaka till toppen >>

14/02 2013

Optometridagarna 2013

Den 9-10 februari var vi på Optometridagarna i Uppsala. Arrangör för evenemanget var Optikerförbundet som bjöd på information från både svenska och internationella föreläsare. Ämnesområden som behandlades var bland annat UV-strålning och nyheter kring det senaste inom den optometriska teknologin.

För oss är det viktigt att hela tiden vara fullt insatta i vad som händer i optikervärlden. Det för att alltid erbjuda den kunskap som krävs för att se varje individs behov och förutsättningar. 

Tillbaka till toppen >>

01/02 2013

Läsglasögon på köpet

När du läser måste du med progressiva glas ibland sänka blicken för att nå fokus. Om du ligger och läser kan det, för att nå en bekväm huvudställning, ibland vara skönt att växla över till ett par läsglasögon. 

Just nu erbjuder vi läsglasögon utan kostnad när du köper progressiva glasögon hos oss. 

* Vid köp av progressiva glasögon (styrkeomfång 4/2) avhämtade senast den 28 februari 2013. 

Tillbaka till toppen >>

28/01 2013

Medverkan i Klarsynt

I de två senaste numren av Klarsynt har profiler från OptikHuset figurerat. Marita Blomqvist berättade om läs- och skrivsvårigheter för barn, medan Urban Johansson förklarade vilka avvägningar som bör göras vid ett eventuellt linsköp för barn.

I höstnumret av Klarsynt 2012 blev Marita intervjuad angående läs- och skrivsvårigheter för barn. Hon berättade att översynthet är det synfel som tydligast skapar problem i skolan. Det är också det synfelet som ofta missas vid de rutinmässiga kontrollerna av skolsjuksköterskan.

Nyligen utkom också det första numret för 2013. Urban fick där utrymme att förklara vilka avvägningar som bör göras i frågan om barnet är mogen för att ha linser eller inte. Han berättade att det snarare handlar om förmågan av ansvarstagande, snarare än en specifik ålder.

Pdf:er på Klarsynt-utgåvorna hittar du här nedan.

Nummer 3, 2012 (Marita medverkar på sidan 20)

Nummer 1, 2013 (Urban medverkar på sidan 33)

 

Tillbaka till toppen >>

25/01 2013

Ny film om progressiva linser

Vår nästa film som handlar om progressiva linser visas på TV4, har du missat den kan du se den här. Har du sett våra andra filmer? Annars finns de på vår youtube-kanal.

 

Tillbaka till toppen >>

03/12 2012

Film om progressiva glas

Vår nya reklamfilm om vikten av rätt progressiva glas visas på TV4, men den finns även att se här. På vår youtube-kanal finns alla våra andra filmer, välkommen att ta en titt!

Tillbaka till toppen >>

23/11 2012

Ny film om läs- och skrivsvårigheter

Vår nya reklamfilm om läs- och skrivsvårigheter visas på TV4, men den finns även att se här. Vi har även lagt upp våra tidigare reklamfilmer på vår youtube-kanal välkommen att se de med.

Tillbaka till toppen >>

17/10 2012

Testpiloter sökes!

Vi söker dig som använder progressiva eller enkelslipade glasögon, läsglasögon eller linser för avstånd. Nu har du chansen att bli vår testpilot och för endast 695 kronor prova våra nya progressiva eller enkelslipade endagslinser.

Välkommen in i någon av våra butiker så berättar vi mer.

Testpiloter sökes

Tillbaka till toppen >>

12/10 2012

Lyckade Mikli-visningar

Alain Mikli visningar blev en succé både i Karlstad och Kristinehamn, stort tack till alla kunder!

Marita hjälper till med provning av Mikli-bågar

Tillbaka till toppen >>

19/09 2012

Visning Alain Mikli-bågar

Onsdagen och torsdagen 10-11 oktober händer det saker på OptikHuset. Det gäller visningar för nyheterna från det färgsprakande märket Alain Mikli. 

10 oktober mellan 16-20 är du välkommen till Karlstadsbutiken för visning, följt av en i Kristinehamn dagen efter, 11 oktober, mellan 14-18.

Mikli

Tillbaka till toppen >>