11/09 2013

Optikmässa i Kista

Den 30/8 - 1/9 deltog Optikhuset på en fackmässa för optikbranschen. Arrangör var Sveriges Optikleverantörers Förening. Mässan ägde rum i Kista och var ett ypperligt tillfälle att ta del av höstens nya trender. Väl på plats i Stockholm besökte vi även bolagsstämman där vi avtackade den f.d. ordföranden Stig Malm.

Optikmässa Kista


Tillbaka till toppen >>

05/09 2013

Synfel - vanlig orsak vid läs- och skrivsvårigheter

En förutsättning för ett framgångsrikt skolarbete är en bra syn. Synkontroller utförda av skolans sjuksyster eller på BVC är ofta inte tillräckligt djupgående för att kunna ge en korrekt analys av synförmågan. Istället dras slutsatsen att barn med exempelvis läs- och skrivsvårigheter inte lider av några synfel, utan att det beror på dyslexi.

Så var fallet för nu 15-åriga Nora. Redan vid de första skolåren blev det tydligt att hon hade svårigheter i skolarbetet. Undersökningar gjordes på ovanstående ställen, men inga fel hittades på synen. Problemen kopplades då samman med dyslexi och tanken på synfel försvann. Nora hittade nyligen till vår hemsida och började läsa vår information om läs- och skrivsvårigheter. Hon tog då kontakt med oss på OptikHuset för genomförande av en synundersökning med Per. Det visade sig att Nora hade en dold skelning som aldrig tidigare upptäckts.

- Det är viktigt att barn undersöks av en legitimerad optiker som är specialiserad på att undersöka barns ögon. Diagnoser från exempelvis skola och BVC är inte alltid rätt ställda, berättar Per.

Texten är ett utdrag ur en längre artikel i Klarsynt nummer 3 2013. Läs artikel (PDF) >>

Tillbaka till toppen >>

04/09 2013

Lördagsöppet i Kristinehamn

Nu är sommaren slut även på OptikHuset, vi har från och med 7/9 öppet på lördagar även i Kristinehamn, välkomna!

Tillbaka till toppen >>

30/08 2013

Grattis Martina

Tack alla ni som besökte och registerade er i vår monter. Vi har nu dragit vinnaren i vår utlottning. Grattis Martina Ekfeldt! Du är välkommen in i Karlstadbutiken för att välja dina Ray-Ban solglasögon.

Vinnare Ray-Ban

Tillbaka till toppen >>

29/08 2013

Lyckad universitetsmässa

Onsdag 28/8 var vi på plats på universitetet för att hälsa alla nya studenter välkomna till Karlstad. Vi bjöd på gratis syntest, fina studenterbjudanden, goda råd och massor av godis. Vinnaren i vår Ray-Ban tävling kommer att presenteras inom kort.

Magnus och Louise
 

Tillbaka till toppen >>

22/08 2013

Universitetsmässa

Den 28 augusti arrangeras en liten mässa på Karlstads Universitet. Den har som syfte att hälsa nya studenter välkomna till staden och visa vilka olika butiker och alternativ det finns för olika ändamål.

OptikHuset är självklart med som deltagare och bjuder på snabbanalyser av ögonen, fina erbjudanden och chansen att vinna ett par Ray Ban-solglasögon till ett värde av 1500 kr.

Så ni studenter: Kom bort till Karlstad Universitet och hälsa på oss den 28 augusti mellan 10:00-14:00

Tillbaka till toppen >>

03/08 2013

Testpersoner om Variux S

Titta på filmen där dagliga glasögonbärare får testa det nya Variux S-glaset. Reaktionerna talar för sig själva. Glaset är ett mycket populärt val i våra butiker. Det har sålts sedan 15 januari och resulterat i många nöjda kunder. 

 

Tillbaka till toppen >>

05/06 2013

Hälsoveckan en succé

Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder och besökare som kom till vår Hälsovecka. Den tillägnades stort intresse och fyllde butikerna med mycket liv och rörelse. Ögonens hälsa visade sig vara en angelägenhet för alla möjliga individer och inte bara för oss optiker. Det tycker vi är kanon!

Stort intresse för torra ögon

Veckan började med att Göran från Bol Pharma besökte butikerna för att konsultera i ögontorrhet. Det blev en populär undersökning som innehöll såväl torrhetsmätning som individuell behandlingsplan. Göran besökte Karlstad på måndagen och Kristinehamn på tisdagen. Intresset för undersökningen var stort i båda butikerna och visade på det stora behovet som finns för den här typen av arrangemang.

Göran Börjesson från Bol Pharma  

Per Blomkvist ögonbottenfotograferade

Grön starr är en vanlig ögonsjukdom, speciellt i högre åldrar. En lättillgänglig grön starrkontroll med drop-in visade sig bli populärt. Vår egen expert Per Blomkvist, med Mastersutbildning i optometri, utförde undersökningen. Den görs genom en ögonbottenfotografering och kontroll på ögats intraoukulära tryck. Per var på plats i Karlstad på onsdagen och i Kristinehamn på fredagen.

Besök från Maui Jim

Skydd mot UV-ljus är en viktig åtgärd för bra ögonhälsa. I Karlstad var det på fredagen visning för det exklusiva solglasögonmärket Maui Jim. En representant från företaget var på plats och visade upp ett stort sortiment för alla olika smaker. Denna dag, liksom hela veckan var det dessutom 20% rabatt på samtliga solglasögon i butikerna.

 

Maui Jim visning

Tillbaka till toppen >>

28/05 2013

Hälsovecka för alla

3-8 juni är det Hälsovecka på OptikHuset. Vi går på djupet inom olika åldersgruppers ögonproblematik och erbjuder passande produkter till passande priser.

Vi optiker känner till vikten av en bra ögonhälsa. Men gör du? Vi har olika behov beroende på i vilken ålder vi befinner oss i. Som barn gillas lekar ute i solskenet, medan tonåringen kanske hellre sitter inne framför datorn. I medelåldern kan det upptså ett behov av linser för den aktive idrottaren, samtidigt som pensionären behöver sina progressiva glasögon för att kunna läsa på ett behagligt sätt. Behoven förändras, men oavsett vilken fas i livet du befinner dig i så kan vi hjälpa dig. 

Under Hälsoveckan ges mycket information om ögonens påfrestningar genom livet. 

Läs mer om ögonens påfrestningar >>

 

Hälsoveckan, Dag för dag:

Bot mot torra ögon

Göran Börjesson från Bol Pharma kommer att finnas på plats i våra butiker under måndag-tisdag för att hjälpa dig som har problem med torra, svidande ögon. Du får en grundlig undersökning av allt det som påverkar dina ögons tårvätska. Undersökningen resulterar i en individuell behandlingsplan kring hur du bäst kan komma tillrätta med din ögontorrhet. 

Undersökning/behandlingsplan: Endast 300 kr. 
Tidsbokning gäller båda dagarna.

Testa dig för grön starr

Sunda levnadsförhållanden är en förutsättning för att dina ögon ska må bra. Rökning och stor alkoholkonsumtion kan orsaka ögonsjukdomar.

Välkommen in att testa dig för grön starr. Per Blomqvist, OptikHusets egen expert, utför utan kostnad ögonbottenfotografering och kollar ögats intraokulära tryck.
(Värde 300 kr)  

Skydd mot solen

UV-strålning är ett ständigt hot mot ögonens välmående, i synnerhet barnens. Barn har större pupiler, bättre syn och spenderar ofta mycket tid utomhus. Solskydd är därför en viktig åtgärd för friska och välmående ögon.

Fredagen 7/6 är det Maui Jim-visning av solglasögon i Karlstadsbutiken och under hela lördagen finns
vi till hands för att svara på dina frågor om solskydd till barn. 
 

Kost för god syn 

Ju äldre vi blir, desto större risk har vi att drabbas av ögonsjukdomar som grå och grön starr. Genom kontinuerlig motion kan vi själva förebygga och minska risken för allvarlig ögonsjukdom. Ögonhälsokost är ett bra sätt att hålla ögonen i trim. Hela veckan har vi 20% rabatt på hälsokostsortimentet.

Välkommen till en händelserik vecka i ögats tecken!

Tillbaka till toppen >>

03/05 2013

Progressiva solglas nästan gratis

Köp progressiva kvalitetglas och du får progressiva solglasögon för 495 kr.

Erbjudandet gäller fram till 31 maj 2013 på utvalda bågar samt glas med styrkeomfång t.o.m 6/2.

Välkommen in i våra butiker så berättar vi mer. 


Tillbaka till toppen >>